Hop til side navigation Skip hovednavigation Hop til primær navigation All 3M.com Site Map

Inspiration

DR Byen
DR Byens bruger glasvægge til deres lydstudier. Glasvæggen er udarbejdet af Triplan i samarbejde med Henning Larsens Tegnestue og 3M VHBTM tape er brugt til monteringen af glasvæggene. Det er nemt at sætte op, det ser flot ud og så er det fleksibelt, fordi glaspartierne let kan flyttes. Det giver en stor frihed ved indretningen af ethvert kontor- eller erhvervsbyggeri, og med tapeløsningen skaber man elegante, nærmest svævende glasvægge, hvor samlingerne ikke kan ses. Samtidig giver tapen en stærk løsning, der lever op til kravene om holdbarhed og styrke, men som en ”ekstragevinst” også dæmper støj.
  DR byen

Alkahus
Alka Forsikrings hovedsæde finder du i Høje Taastrup. Det blev bygget i 1992 og er en af de første danske eksempler på cladding (plader sættes direkte på profiler). I dette byggeri er Alucobond-plader sat op med 3M VHBTM tape. Det giver en glat overflade som på et puslespil – her er ingen skruer eller popnitter til at ødelægge overfladens struktur.

    Alkahus

DSB Billetkontor i Københavns Lufthavn
DSBs billetkontor til tog og metro i Lufthavnen er en 2-etagers bygning inde i lufthavnen – en bygning de fleste af os møder på vej hjem fra ferie. Bygningen er dækket af malede stålplader sat op med 3M VHB tape. Pladerne vejer ca. 20 kg./m2 og tapen klæber til et aluminiumsskelet. Fokus her er at skabe et enkelt og æstetisk design, der passer ind i resten af Lufthavnsbygningen.

 DSB

Toldrotunden i Københavns Lufthavn
Du har sikkert selv været igennem denne rotunde, når du kom hjem fra ferie – når du går fra bagageområdet gennem tolden og ud i ankomsthallen. Rotunden er ”dækket” af stålplader, der hænger fast via 3M Dual Lock. Et produkt der giver mulighed for nemt at skifte plader ud løbende. Pladerne bliver ødelagt af de mange bagagevogne, der dagligt tager turen i gennem rotunden – derfor er det vigtigt, at det er nemt at skifte en plade, når den har fået for mange buler. Dual Lock er et genoplukkeligt fastgørelsessystem. Med et let tryk og et klik låser Dual Lock to emner sammen. På bagsiden sikrer klæbestof, at produktet kan klæbe på en lang række af overflader.

 Toldrotunden

Lufthavnsparkeringen A/S i Københavns Lufthavn
I Københavns Lufthavn finder du også Lufthavnsparkeringen A/S. De har samme behov for at kunne udskifte stålplader som i Toldrotunden – her er det dog skranken, der må i gennem en udskiftning en gang i mellem pga. det slid det sker med så mange mennesker i gennem lufthavnen hver dag. Skranken er derfor sat fast med 3M Dual Lock, som du kan læse mere om under ”Toldrotunden i Københavns Lufthavn”.

 Lufthavnsp.

Xerox danske hovedsæde
Bygningen er fra omkring 1990. Facaden er bygget op omkring stålkassetter. Bag stålkassetterne er der en støtteprofil, der afstiver facaden. Støtteprofilen og kassetten er fastgjort med 3M VHB tape.

 Xerox

NoRA  - Et sponsorprojekt til Venedig Biennalen 2006
NoRA er en mobil enhed - , en udstillingspavillon eller et undervisningslokale. Den er multifunktionel og i stand til at rumme mange mennesker. NoRA (Nordic Research Application) er baseret på et totalkoncept, hvor der lægges en arkitektonisk, designmæssig og grafisk linie. De har brugt 3M Transparent Dual Lock til montering af honeycomb-plader på et stålskelet. Dermed kan de hurtigt og nemt demontere pavillonen og sætte den op et nyt sted. Med 3M Dual Lock kan de hurtigt og nemt demontere pavillonen og sætte den op et nyt sted.

Læs mere om projektet her

 NoRA

Danmarks første bro af aluminium
Videncentret Alucluster – et center indenfor praktisk anvendelse af aluminium – skabte dette projekt i hensigten om at gøre opmærksom på mulighederne i aluminium. Aluminiums-broer kræver minimal vedligeholdelse. De kan stå i 100 år uden at der skal gøres meget ved dem. I projektet blev de to vanger på siden af broen limet sammen med 3M Scotch-WeldTM EPX klæbestof. Klæbestoffet er et hjælpeprodukt, der hvor rørene støder mod hinanden. Limningen af broen opstod ud fra et langt samarbejde med Videncentret Alucluster.

Læs mere om broen her

 Bro

Græshoppe på Karrebæksmindebroen
I Karrebæksminde finder du broen, der for nylig har fået sat en græshoppe fast på toppen til at byde folk velkommen. Græshoppen er sat fast på et aluminiumsskelet, der godt nok er boltet til selve broen. Men derfra er der brugt 3M tape og klæbestoffer. De store aluminiumsplader er sat fast på aluminiumsskelettet med 3M klæbestof, mens der er lagt tynde kobberplader oven på disse med 3M VHB tape. Hermed opnår man en stilren løsning uden skruer og popnitter til at ødelægge det rene udtryk.

 Græshoppe

Glastrappe hos Heidi Sommer
Ønsket fra kunden var en æstetisk løsning, hvor det ikke var muligt at se, hvordan glaspladerne er fastsat til metalrammen. Her er brugt en klar VHB tape – kan du se den?


Du kan læse mere om 3M VHB tape her
Du kan læse mere om 3M EPX-klæbestoffer her
Du kan læse mere om 3M Dual Lock her

 Glastrappe