Hop til side navigation Skip hovednavigation Hop til primær navigation All 3M.com Site Map

Kabinetter

Mærkning med etiketter har i dag stor betydning ved produktion af elektronisk udstyr. DVD-afspillere, digitalkameraer og PC'ere for at nævne et par eksempler, er afhængig af, at der sidder en etiket på, som sikrer sporbarheden på det enkelte produkt. Sporbarheden sikres ved at mærke med UL-godkendte højtemperaturetiketter. Etiketterne kan indeholde information som varenummer, revision, produktionstidspunkt samt fortløbende serienummer.

Etiketten skal tåle næsten alle former for påvirkning: industrivask, UV-påvirkning, lakering, høje temperaturer, autoklave, kemiske påvirkninger, opløsningsmidler og være vejrbestandige med mere. I produktionen af blandt andet monterede printkort, udsættes etiketterne for flere forskellige loddeprocessor med temperaturpåvirkning på op til 300°C.
Derfor er det ikke uden betydning, hvilken etiket, der anvendes til opgaven.

Tre typer høj-temperatur-etiketter

3M har tre typer etiketter, der kan tåle påvirkninger af denne slags.

  • 7812 Mat Hvid Polyimide med højtemperatur Akryl klæbestof
  • 3921 + 3922DSL Acrylate coulé blank mat med højtemperatur Akryl klæbestof.

Disse produkter er modstandsdygtig mod bland andet: Xylene, Heptane, Ethanol,
Caucstic Soda, Trichloroethane. Endvidere er alle 3 produkter velegnet til Thermo-Transfer printning.

Den hvide farve fastholdes selv om produktet går igennem høj temperaturpåvirkning og det er med til at give en meget fin kontrast så tekst og stregkoder er let læsbar.

Etiketmaterialet leveres i ruller, som forarbejdes hos den foretrukne labelleverandør.
Den ønskede label får det specifikke udseende med blandt andet tryk og det ønskede format som kunden har behov for til den enkelte opgave.

3M labels har UL- og CSA-godkendelse, hvilket vil sige, at etiketterne er godkendt til det amerikanske og canadiske marked.

 Kabinetter