Hop til side navigation Skip hovednavigation Hop til primær navigation All 3M.com Site Map
3M Industrial Tapes & Adhesives 3M Industrial Tapes & Adhesives

Vindmøller


Den moderne vindmølleindustri startede i Danmark, og er siden blevet en global industri. Danmark har en international førerposition indenfor vindenergi:

  • Mange møller er udviklet her
  • Flere af de store vindmølleproducenter og underleverandører ligger her
  • Der er masser af know-how indenfor vindenergi.

Om det er produktion, reparation eller vedligeholdelse af møllevinger, tårne eller naceller (maskinhusene) så er der applikationer hvor 3M's produkter indgår. Og applikationerne er mange; slibning, finishing, polering, afrensning, samling, afdækning, klæbning, beskyttelse og emballering. Herudover arbejder 3M (vi) løbende på at udvikle nye produkter, der kan optimere processerne.

 
En vindmølle er udsat for mange påvirkninger, når den tages i brug efter opstilling. Vejr og vind belaster møllerne pga. af støv og partikler i luften. Specielt er slid på møllevingerne kritisk, idet de har en høj rotationshastighed. For at beskytte vingernes forkanter har flere producenter valgt bruge beskyttelsestape fra 3M som løsning.
 Vindmøller
 
 
Det er en kompliceret proces at fremstille en komplet vindmølle, lige fra man lægger vingerne i støbeforme til svejsning af de enorme tårne. 3M produkter indgår i mange dele af denne proces både med forbrugsmaterialer og produkter, som er en del af den færdige mølle.
 Vindmøller
 
Vindmøller